Αρχική σελίδα Γυμνάσιο Τρίτη Γυμνασίου Θρησκευτικά

Θρησκευτικά

1.  Ψηφιακό Σχολείο (ΥΠΔΒΜΘ)

2.  Εκπαιδευτικό Λογισμικό (παιδαγωγικό Ινστιτούτο)

 

Καλή εβδομάδα! Ας θυμηθούμε και λίγο τα μαθήματα! Το τμήμα που έγραψε διαγώνισμα τα πήγε πολύ καλά! Συγχαρητήρια! Για τα υπόλοιπα τμήματα θα το κανονίσουμε από κοντά. Μέχρι τότε θα επικοινωνούμε διαδικτυακά. Εύχομαι να αξιοποιείτε τον χρόνο σας και να τον εμπλουτίζετε με ποικίλες δραστηριότητες εκτός από gaming! Όταν ξαναβρεθούμε θα είμαστε ακόμα καλύτερα από πριν και πιο ώριμοι γιατί θα έχουμε διαχειριστεί σωστά όλοι μαζί μία δύσκολη κατάσταση.

Επανάληψη σελ. 79-80 «Η πτώση των πρωτοπλάστων»
Δραστηριότητα για εμπέδωση το σταυρόλεξο στο http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-572

Νέο μάθημα: Δύο παράλληλα περιστατικά: Η ιστορία φιλίας στη θεραπεία του παράλυτου στη σελ.81-82 «Ύστερα από μερικές μέρες…» ( απόσπασμα ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=Rz3zYxp83i0 ) και ο πίνακας του Θεοτοκόπουλου «θεραπεία του τυφλού» σελ. 82

Ερώτηση: 1) Ποια ήταν η βοήθεια που προσέφεραν στον παράλυτο οι φίλοι του; Τι είδε ο Χριστός και αποφάσισε να τον βοηθήσει, σύμφωνα με το κείμενο;
2) Παρατηρούμε δύο ειδών αντιδράσεις των παρισταμένων ανθρώπων. Ποιες είναι αυτές;
3) Αποτυπώνονται οι δύο ειδών αντιδράσεις στον πίνακα του Θεοτοκόπουλου;
Σταυρόλεξο εμπέδωσης: http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-7090

Εργασία για β΄τετράμηνο. Προετοιμαστείτε για να επιλέξτε κάποια από τα επόμενα θέματα εκτός αν έχετε να προτείνετε κάποιο δικιάς σας επιλογής. Θα δοθούν και επιμέρους οδηγίες.
1.Πίστη και σύγχρονοι άγιοι, 2. Πίστη και επιστήμονες, 3. Πίστη και αθλητές, 4. Πίστη και καλλιτέχνες

Οι απαντήσεις μπορούν να γραφτούν στο τετράδιο για το επόμενο μάθημα.
Εναλλακτικά απαντήσεις, απορίες, διευκρινίσεις μπορούν να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στην ομάδα 3skeftika στο facebook. Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και ηλεκτρονική τάξη, e-class.