Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι τοποθετήθηκε στο σχολείο μας, Ψυχολόγος κλάδου ΠΕ23,

για την ενδυνάμωση και την προώθηση της συνεργασίας για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση, καθώς και την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενημέρωσης και συμβουλευτικής καθοδήγησης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η ψυχολόγος θα βρίσκεται στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας κάθε Τετάρτη 9π.μ. με 2μ.μ.

 

Ακολουθεί σύντομη παρουσίασή αυτής.

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

 

Ονομάζομαι Ευσταθία-Τ. Φιλιππάκη, είμαι πιστοποιημένη Ψυχολόγος M.Sc. με ειδίκευση στην Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Μετά την αποφοίτηση μου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2005, εργάστηκα σε διαφορετικά πόστα και βαθμίδες. Πέρασα στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά την επιτυχή μου εξέτασή στις κατατακτήριες εξετάσεις του έτους 2011-12, από το οποίο και αποφοίτησα με άριστα το 2015. Τον Φεβρουάριο του 2020 ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  “Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία και την Εργασία”.Παράλληλα με τις βασικές σπουδές μου, έχω συμμετάσχει σε επιμορφώσεις και σεμινάρια με θεματικές σχετικές με την ταυτότητα φύλου, την χρήση της αφηγηματικής προσέγγισης, της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, της ειδικής εκπαίδευσης καθώς και εναλλακτικών μορφών ψυχοθεραπείας. 

 

Θα βρίσκομαι στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας κάθε Τετάρτη 9π.μ. με 2μ.μ.

. και θα χαρώ να επικοινωνήσετε μαζί μου για ο,τι σχετικό με τις αρμοδιότητές μου. 

 

Οι Δράσεις Ψυχολογικής Υποστήριξης που δύναται να υλοποιηθούν σχετίζονται με τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

 

  1. 1.Διερεύνηση και μέριμνα για τους μαθητέςπου κρίνεται θεμιτό να παραπεμφθούν σε δημόσια υπηρεσία αξιολόγησης(ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.)

 

  1. 2.Συνεδρίες σε ατομικό επίπεδο (κατόπιν αίτησης του/της μαθητή και συναίνεσης του/της εκάστοτε κηδεμόνα/γονέα) 

 

  1. 3.Συνεδρίες σε ομαδικό επίπεδο (κατόπιν αίτησης του/της μαθητή και συναίνεσης του/της εκάστοτε κηδεμόνα/γονέα) 

 

  1. 4.Ψυχοεκπαίδευση, σε επίπεδο τάξης, με θεματικές σχετικές με τη διαχείριση του στρες, του χρόνου, των διαπροσωπικών σχέσεων και γενικότερα ζητημάτων που φαίνεται να απασχολούν το μαθητικό πληθυσμό συλλογικά. 

 

 

 

Οι μαθητές/τριες, που πρόκειται να δεχτούν συμβουλευτική υποστήριξη, χρειάζεται να διαθέτουν τη σύμφωνη γνώμη των γονέων ή κηδεμόνων ή των ασκούντων την γονική μέριμνα ή εχόντων την επιμέλεια. Όσοι, από τους γονείς -κηδεμόνες των μαθητών/τριών ενδιαφέρονται να παρασχεθούν ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες στα παιδιά τους, καλούνται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, συμπληρώνοντας το έντυπο γονικής συναίνεσης που ακολουθεί.